17 Νοε 2009

Χωρίς τίτλο

Τον γνώρισες .
Τον έφαγες 2-3 φορές , και εν τέλει σε φόρτωσε . Καλός ήταν στο ξενοδοχείο . Και  αν  δεν ήταν  τα  ποτά  το μεθύσι , η  κούραση  της  νύχτας , το  ότι  ήταν σταφίδα και βρώμαγε  το χνώτο του , καλά  θα  περνάγατε .
Έγραψες λοιπόν στο ημερολόγιό σου , ότι θα ήταν ο καλός πελάτης .
Που θα σου έκανε πολλές κάρτες την εβδομάδα .
Άλλος ένας χρειαζόταν και θα 'φευγες κάθε μέρα με το μεροκάματό σου .
Ε θα πιανες τα 45 ποτά την εβδομάδα και μετά , θα παιρνες από όλα το ποσοστό  σου .
Σε ένα χρόνο θα χες κονομήσει .

Λίγος κόπος και 4 ξεπέτες την εβδομάδα . Κυριακή και Πέμπτη πριν το μαγαζί με τον ένα .
Δευτέρα και Τετάρτη πριν το μαγαζί με τον άλλο .

Τις  άλλες  μέρες  τα  απογεύματα   ξύπναγες  νωρίς , είχες  υπηρεσία  πριν το μαγαζί . Καλές  βιζιτούλες , καλοπληρωμένες . Μηνύματα  αυτός . Αναπάντητες . Κατά  τις  10 τον  έπαιρνες  και του  ζήταγες  τα  ρέστα  γιατί δεν σε  άφησε  να  κοιμηθείς , του  'λεγες  να 'ρθει  και  από το μαγαζί που  τον είχες  πολύ  επιθυμήσει .
Ε βάλε και καμμιά έκτακτη ξεπετούλα , κανένα φόρτωμα μετά το μαγαζί , ή και πριν το τέλος του ωραρίου , αναλόγως του λογαριασμού , 30 - 50 κάρτες . Κάτι θα τσιμπολογούσες και από τον πελάτη .

Κάτι ψώνια  από τον ένα , κάτι χρήματα  από τον άλλο για  τη  ΔΕΗ , τον ΟΤΕ , τη  μανούλα  σου κ.λπ.  Τα ποσοστά από το ξενοδοχείο . Ε και κανένα άλλο τυχερό , από τα ροζ ξενοδοχεία , ή και τα καλά .
Σε ένα χρόνο είχες σκοπό να παρατήσεις τη νύχτα .
Ε δε θα έμενες πάντα να πεινάς και να τρως τα φρούτα του πελάτη !
Ούτε να γυρνάς  αιωνίως  με  το στρινγκ  και να  ζητιανεύεις σφηνάκι ελεημοσύνη από τις κολλητές σου . Που  δε  σε  παραθέλανε  κι όλας , διότι  το 'δινες και εύκολα  και πιο φτηνά .


Τώρα κουφάλες σκέφτηκες θα σας πεθάνω όλες .
Και τον μόστραρες σε όλα τα καταστήματα . Ο ντικός μου . Κέρναγες  και τις  κολλητές  . Έγινες  ντίβα .

Βέβαια  το αρνί ξύπνησε  κάποτε  , έγινε  λύκος . Τον είχες παραφάει στη  γκρίνια . Του 'κανες  και ξυνίλες   βαρέθηκε  ο άνθρωπος . Σου  λέει  , έχει και αλλού  φαΐ . Δεν  είναι ανάγκη  να  τρώμε  κάθε  μέρα  στον Αστέρα . Υπάρχει και η  ψησταριά   του  Κοκοβιού . Το ΄μαθε  και το παιχνίδι μαζί σου . Ε  με  τέτοια  καθηγήτρια  πήρε  πτυχία , μάστερ , μπακαλορεά  , δοχτοράτα . Και  φράγκα  είχε  και εμφανίσιμος  ήταν . Και το παιχνίδι το ΄ξερε . Και τα 'λεγε  και ωραία , όταν  ήθελε .( Διότι  μαζί σου  τελευταία  δεν ήθελε και σε  μπινελίκωνε  - αρχίδια είναι αυτά  , όσο να  πεις  κάποτε  πρήζονται και σπάνε ) .

Αλλά  έλα  που  οι τρύπερς  έχουνε  ένα  δίκτυο πληροφοριών   , τύφλα  να 'χει  η  ΚΥΠ .
Γι αυτό όταν έβγαινε αλλού ο μάγκας σου , βαρούσε ο τηλέγραφος , «εγκαπη μου είνταμε τον ντικό σου σήμερα εντώ κ.λπ.   ΕΚΑΝΕ  ΖΗΜΙΑ και  πίρε  μια  κουπέλα  κατά  τις 5  και φύγκανε  παρέα » . Τούρμπο εσύ  . Και  σήμερα  δεν είχε  δουλειά .

Μάθαινες  ότι  της  έσκασε  και φραγκάκια  και  τη γάμησε  στον Πρίαμο χωρίς  πολλά - πολλά .

Και μετά σκύλιαζες με τα sms « ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΒΙΖΙΤΑ ΤΙΣ ΡΟΥΜΑΝΕΣ » . Σού 'γραφε  αυτός  καντήλια .Του  γραφες  εσύ πουστρηλίκια . Ε δεν θα 'μενες με το 20άρικο και το ταξί , έπρεπε να περιφρουρήσεις τα δικαιώματά σου .Του  ξανακαθόσουν  , συνήθως  όλως  τυχαίως  σπίτι σου  « απρογραμμάτιστα » , που  ήταν και ρομαντική  η  ατμόσαφαιρα  , τον ξανάτρωγες δι΄ ολίγον .

Αλλά  το 'χε μάθει  το παιχνίδι  πλέον  και ξετσουτσούνισε .
Και  φτου  κι απ΄ την αρχή . Και  αρχίζανε  και  οι άλλες  οι βρώμες .« Πολύ  μαλάκα  το ντικό σου  3 βντομαντες  ντεν ηρτε να  σε  ντει  . Είναι  και  εκείνη  η  πατσαβούρα  στο .... που  του  τα  τρώει !». Πύραυλος εσύ ! Εσύ  που του  φέρθηκες  τόσο ωραία . Τί  αχάριστο γουρούνι !

Αλλά  , στο  τέλος  έφτιαξες  την ατζεντούλα  σου .Δε  θα 'μενες μια ζωή με το μισό ψωμί την ημέρα . Και  πλάκωνες  τα  τηλέφωνα . Πριν ή  μετά  τις  απογευματινές  βίζιτες - ξεπέτες . Πολύ  σου  λείπανε . Ε  τι  γαμήσανε  και φύγανε ? Έπρεπε  να  'ρθουνε  να  κάνουνε  καμιά  κατάθεση . Να  σε  βοηθήσουνε . Ε και  σιγά  σιγά  σου  ' γινε  συνήθεια .


Απλά έπρεπε λίγο να προσέχεις .
Να σε αφήνει ο καλός πελάτης μακριά από το μαγαζί . Να μη μιλάς και να μη μιλάει . Να μη μάθει για τις βίζιτες και την πορνεία . Την πορνεία την κυριολεκτκή , όχι το αντάλλαγμα για τις κάρτες , τα ραντεβουδάκια , τα κλαμπάκια, τα μπουζούκια κ.λπ.


Διότι  ο άλλος που χώνει λεφτά σπάζεται λίγο , άμα μαθαίνει ότι γαμιέσαι με 80 και 100 ευρώ . Η και λίγο λιγότερα , ή λίγο περισσότερα ! Ότι κάνεις παρτούζες και άλλα συναφή  . Ότι π.χ. προχτές που έφυγες κατά τις 3 από το μαγαζί , δεν πονούσε η κοιλιά σου , αλλά σε φορτώσανε 2 μερακλήδες μαζί και σήμερα πονάει ο κώλος σου .
Βέβαια όλοι κάποτε μαθαίνουνε στη νύχτα , αργά ή γρήγορα !
Άλλοτε βαριούνται και σιχαίνονται , διότι ε δεν έχετε ρε κορίτσια και τον καλύτερο χαρακτήρα , και αποχωρούν πριν μάθουν ...
Άλλοτε αποχωρούν αφού μάθουν .
Και βουρ από την αρχή να βρούμε τον καλό πελάτη .
Ε δεν πειράζει μωρέ δεν θα ξεφύγεις φέτος από τη νύχτα , θα ξεφύγεις του χρόνου . Ο πελάτης θα βρεθεί .
Ο φίλος  σου  ο σερβιτόρος  που  κανονίζεις  να  του  αφήνουνε  καλό  tip οι πελάτες  σου , σου  το σφύριξε , στη σάλα υπάρχει ένας εμφανίσιμος σαραντάρης , με προσεγμένο ντύσιμο και ακριβό ρολόι . Πάμε γρήγορα πριν του την πέσουν οι άλλες οι πατσαβούρες  και και τον πλακώσει με το καλημέρα  καμιά  καριόλα  στα γλωσσόφιλα !


Κάτσε να βάλεις και μια φωνή στο αφεντικό που ξέρει μόνο ειδικές συμφωνίες να κάνει ! Τώρα  πια  πάλιωσες , έγινες  συνεργάτης , έχεις  τον κόσμο  σου  τα  ποσοστά  σου , και από σένα  δουλεύει το μαγαζί . Μπορείς  να  λες και καμιά  κουβέντα  χωρίς να  βρέχει σφαλιάρες .

Ή  θα σε  στέλνανε κατά προτίμηση στους καλούς στόχους , ή σε ζητάνε και από αλλού !

Υπάρχει και κρίση .

1 σχόλιο:

Vitsi είπε...

Από εδώ το πήγες, από εκεί το πήγες, το έφερες τελικά στα μέτρα σου. Δεν είμαι αυτός που θα δώσει συμβουλές για το τρόπο γραφής, καθώς δε μπορώ να συναγωνιστώ μαζί σου, απλά αυτή τη φορά πλατίασες περισσότερο από ποτέ.