23 Δεκ 2008

Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Μια ιστορία semifiction για να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα .

23 Δεκεμβρίου .
Στο ανώγειο γνωστού μπάρ - εστιατορίου , σε πάροδο της πλατείας Φιλικής Εταιρείας κατέφυγε ο μπαριδάκος . Ο θείος είχε κλειστά τα τηλέφωνα . Ε αν δεν τον έβρισκε και εκεί θα πήγαινε μόνος στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της ενορίας του παπα Γιώργη .
Και ποιος θα παρηγορούσε τον αγαθό λευίτη από την απουσία του τιμωμένου προσώπου που θα μοίραζε τα δώρα .
Γιατί ο παπα Γιώργης επιτελούσε έργο Χριστιαννικό . Είχε προσφάτως ιδρύσει παιδικό σταθμό που στέγαζε και τάιζε τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών , εργαζομένων κορασίδων . Όμως λόγω του ωραρίου των μαμάδων ο σταθμός ήτο διανυκτερεύων . Έτσι στο σταθμό αυτό τα παιδάκια κοιμόντουσαν με ασφάλεια , μέχρι το πρωί που τα έπαιρναν οι μαμάδες τους σχολώντας από την εργασία τους να τα πάνε σχολείο .
Βέβαια , επειδή εδώ είναι Ελλαδα , οι φαρμακόγλωσσες θεούσες της ενορίας διέδιδαν ότι τα περισσότερα αγνώστου πατρός παιδάκια , ήσαν τα μούλικα του παπά , μερικά του έμοιαζαν βεβαίως , αλλά δεν βαριέστε , ο κόσμος είναι κακός . Άλλωστε όλα τα παιδάκια μοιάζουν με όλους .
Είχε ετοιμάσει ο παπα Γιώργης εορτή , μελομακάρονα , κουραμπιέδες , τσουρέκια , κάλαντα , δώρα για τα παιδάκια , έλλειπε μόνο ο Αίητζερ , που ως σημαίνον πρόσωπο και γνωστός φιλάνθρωπος θα τα μοίραζε .
Πώς να γίνει εορτή χωρίς τον Αίητζερ ?
Να όμως ο μπαριδάκος τον βρήκε , ο ήλιος είχε μόλις πέσει και ο θείος του απολάμβανε το πρώτο ουίσκυ της ημέρας . Παλαία συνήθεια του θείου , από τότε που είχε γνωρίσει το Λόρδο Ουίνστων Τσώρτσιλ στη Μύκονο . ΄
Η διάθεση του θείου , ουδόλως χριστουγεννιάτικη ήτο , μάλλον κατηφής του φάνηκε και φορτωμένος , σαν τον Εμπενήζερ Σκρούτζ ένα πράγμα . Ένευσε ερωτηματικά στην αγαπημένη μπαργούμαν του θείου , η οποία έκανε μορφασμό απογνώσεως , τα πράγματα δεν ήσαν καλά .
«Χρόνια πολλά θείε , αργήσαμε ο παπα Γιώργης θα περιμένει ».
« Χρόνια πολλά και σε σένα , γαμώ τα καντήλια μου γαμώ για Χριστούγεννα μέσα »
« Μη βλασφημείτε θείε Χριστουγεννιάτικα »
« Πάψε βρωμόπαιδο και εσύ τα φταις όλα , δεν πάω πουθενά . Πάρε τον τράγο και πες του ότι δεν πάω να δώσω δώρα στα μούλικα κάθε πουτάνας του Λεκανοπαιδίου , ιδιώς όταν τα πιο πολλά είναι δικά του »
« Δεν αισχύνεσθε θείε να καθυβρίζετε τον Άγιο λευίτη ? Δεν εντρέπεσθε Χριστουγεννιάτικα να είσθε μεθυσμένος ? Θα είναι και οι φίλοι σας εκεί , ο Κύριος Άκης , ο Κύριος Μακ , ο Κύριος Νόκιας , όλη η παρέα της Συντονιστικής Επιτροπής , θα είναι εκεί γνωστές και φίλες σας ! Δεν μπορείτε να λείψετε ! Σκεφθείτε τα παιδάκια , υπάρχει και Θεός ! »
« Πες στο Μαράκι να μου πεί τη διεύθυνσή του να πάω να του πω δύο φωνήεντα , Μαριλένα ένα γύρο ακόμα . Δεν πάω ρε , αλλά εσύ φταίς για όλα κωλόπαιδο ! . Εσύ και η ποιότητά σου η γαμημένη . »
« Θείε δεν προχωρούμε προς το τραπεζάκι , διότι έχουμε γίνει θέαμα , Αλήθεια έχετε φάει ? Ή πίνετε από το πρωΐ ξεροσφύρι ? »
Ο μπαριδάκος πήρε την κατάσταση στα χέρια του , Ένευσε στη Μαριλένα να φέρει φαγητό «Τα συνηθισμένα » είπε , είχε γίνει και εκείνος θαμών , το Burger του θείου με το Διπλό μπέικον και τη BBQ σως , και το turkey burger του ιδίου (γιατί να μη σερβίρει το κατάστημα chicken burger , από αυτό που έτρωγε ο αγαπημένος του ήρωας ? ) , Δυστυχώς ο θείος καμάκωσε και το « μπουκάλι του » για να συνοδεύσει το φαγητό του . Εκείνος παρήγγειλε μία πράσινη .
« Θείε θα φάμε και θα φύγουμε , θα φωνάζει ο κύριος Θρούλης αν δεν έλθετε , και αν σας κάμει ρόμπα στο σάιτ μετά μη διαμαρτύρεσθε , δίκηο θα έχει »
« Αχ αυτόν δεν τον ακούω , αλλά κόνισμα θα του κάνω , όλα σοφά τα λέει , αλλά ακούω εσένα τον ποιοτικό , να τι παθαίνω » .
Ο μπαριδάκος σκέφθηκε να ειδοποιήσει τον ιατρό του θείου , αλλά μετά μετενόησε , ο ιατρός είχε ψυχρανθεί με το θείο προσφάτως , όταν ο θείος του είχε εκμυστηρευθεί ένα εφιάλτη του .
« Θείε δεν θα έπρεπε να είσθε έτσι , χθες είχατε συνάντησει με εκείνη τη μελαμψη ωραιοτάτη καλλιτέχνιδα που γνωρίσαμε προχθές στο μιούζικ χωλλ που εργάζεται ( ο θείος απαγόρευε στον μπαριδάκο του να αναφέρει σε πληθύα αγορά τις λέξεις κωλόμπαρο και στριπτητζάδικο) , σας είχε πάρει και το Μαράκι και ένα δωράκι να της κάμετε λόγω εορτών , αφού σας είχα συμβουλεύσει να είσθε ευαίσθητος »
«Εσύ φταίς ρε πούστη , α ρε Θρούλη κόνισμα θα σου κάνω »
« Θείε μου ο κύριος Θρούλης είναι πολύ αξιόλογος κύριος , αλλά δεν είναι του επιπέδου σας , σας κάνει και χάνετε την γοητεία και το στυλ σας , είναι αποιοτικός εντελώς, σας αγαπά δεν λέγω αλλά μη ακολουθείτε το παράδειγμά του . Είναι κακή συναναστροφή »
« Εσύ φταις και εκείνο το κοντοπούτανο το Μαράκι , με τα κοσμήματα που μου δώσατε στο πακέττο »
« Μαζί τα πήραμε θείε διότι το Μαράκι , όταν άκουσε ότι το δώρο είναι για την ανηψιά σας ήθελε να της πάρει μία Μπάρμπι , και ζαχαρωτά »
« Α γι αυτό πήρατε τα σουώτς κωλόπαιδα , μου χρωστάτε και 50 ευρώ ρέστα » (ρε μανία ο θείος να προσέχει τις τιμές στις βιτρίνες ! )
« Γιατί θείε η καλλονή από την υποσαχάριο Αφρική δεν άξιζε την γαλαντομία σας δεν ήτο ευχάριστη , πρόθυμη και εξυπηρετική ? »
« Ήτανε ρε αλλά το πρόβλημα είναι η Δημοκρατία της υποσαχαρίου Αφρικής »
« Θείε εκεί δεν έχουν Δημοκρατία , Δικτάτορες κυβερνούν ! »
«Όχι ανηψιέ ισόβιοι πρόεδροι είναι με σύνταγμα και με τα πάντα »
«Θείε η δημοκρατία βασίζετε στις εκλογές και την αντιπολίτευση , όπως λέει και ο σύντροφος πρόεδρος Γιωργάκης , τον οποίο αποκαλείτε μισοριξιά του τιτάνα »
« Αυτός ήτανε ρε πρωθυπουργός , γαμιάς , πότης , μπουζουκόβιος , και έκανε και έργο , όχι σαν αυτόν έξι χρόνια αντιπολίτευση και ούτε ένα « έξω οι βάσεις του θανάτου » δεν εφηύρε . Το πολιτικό σύστημα της υποσαχάριας Αφρικής είναι δράμα »
«Θείε δικτατορία έχουν είπαμε , αν δεν έχουν πως κάνουν αντιπολίτευση στον πρόεδρο?»
« Με νάρκες και καλασνίκωφ , όπως κάνουν αντιπολίτευση τα παιδιά των εξαρχείων με μολώτωφ , με τα όπλα του φτωχού , όπως μας έλεγε στη Μάση Ανατολή ο ....»
« Θείε σας παρακαλώ να μη μου αρχίσετε τα πολεμικά σας κατορθώματα με τον Ιερό Λόχο στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο Χριστουγεννιάτικα , τον Κύριο Ζάχο θα τον δείτε στις 27 του μηνός στη Βέρνη και θα τα πείτε με την ησυχία σας , και θείε , ο Διευθυντής της Γιούρομπανκ Κολωνακίου κάθεται δίπλα και σας κοιτάζει περίεργα »
« Χέστονε μωρέ , τι θα καρφώσει στους μπάτσους ότι ο μεγαλοπελάτης του είναι αναρχικός ? »
« Και τι σχέση έχουν όλα αυτά , θείε με την αποιοτικότητα , το ραντεβού και τους εμφυλίους στην υποσαχάριο Αφρική ? »
« Λοιπόν καλά περάσαμε χτες , πολύ καλό το κοριτσάκι , όταν της έδωσα το δώρο της είπα αυτό που μου είχες γράψει στο χαρτί και με έβαλες να μάθω απ΄ έξω . You said you have forgoten that its Xmas . But for every body there is a Santa in Xmas bringing a gift to everybody , a little gift but a gift . You cant have Xmas without a gift ! I dont' know if it is what you want , the hellenic post were on strike » .
« Ωραία ατάκα θείε ! το διασκευάσατε αρκετά, λοιπόν ? »
«Τι λοιπόν ρε πούστη , την πιάσαν τα ζουμιά , δεν ήθελε να πάρει το εκατοπενηντάρι , πέντε χρόνια στο Ελλάντα δεν της είχε πάρει κανείς ένα δωράκι ... έτσι , και όταν την έπεισα με παρακάλια να το δεχτεί , μου έδειξε μία φωτογραφία , γαμώ τη δημοκρατία ττου Αφρικάνου ... γαμώ »
« Τί φωτογραφία θείε ? »
« Τον αδερφό της ρε μαλάκα ! τον ποδοσφαιριστή »
« Θείε σας χάνω το ζάχαρο το μετρήσατε το πρωΐ ? »
« Μια χαρά είναι το ζαχαρό μου σκατόπαιδο , στα ρουφιανέυει όλα το σκατοπουτανάκι η Κρύσταλ ? Το κωλοφιλιπίνι που μου φορτώσατε και μου χει κάνει το σπίτι παγόδα ? »
« Θείε μου τί κακό έχει που ο αδερφός της είναι ποδοσφαιριστής . Πόσο χρονών είναι ? Γιατί δεν τον συνστήνετε στον εγγονό του φίλου σας του κ.Πατέρα να τον πάρει στον Παναθηναϊκό ? »
« Δεκαπέντε είναι , αλλά σε ομάδα δεν θα παίξει ποτέ ! Τον έφαγε η αντιπολίτευση ! »
« Θείε είδατε ,που η πολιτκή είναι παντού η ίδια ? Παντού υπάρχουν βύσματα ! »
« Ναι ρε κωλόπαιδο , αλλά ο μικρός πάτησε μία νάρκη , του κόψανε το πόδι , και έπαιζε μπάλα με άλλα κουτσά παιδάκια με τις πατερίτσες , σε ένα γήπεδο που μου θύμισε την αλάνα στα νταμάρια της Κυψέλης όταν ήμουν μικρός . Και από τα γαμησιάτικα της αδερφής του περιμένει να κάνει Χριστούγεννα . Και όλα αυτά για να της δώσω το κωλοδώρο , για να μου αρχίσει για τα παλούκια που έχει φάει μέχρι να ρθει στην Ελλάδα και τα λοιπά .... Εσύ τα φταίς όλα ! Α ρε Θρούλη κόνισμα θα σου κάμω με πουκάμισο μαλαματένιο ! »
Ο μπαριδάκος έμεινε κατηφής « Θείε δεν πάμε και στον παπούλη , εκεί θα νιώσετε καλύτερα , θα δώσετε δώρα , ίσως ο παπαγιώργης να ξέρει τη Διεύθυνση του Αιωνίου Πατέρα , για να πάτε και να του τα πείτε ένα χεράκι ! Έτσι και αλλιώς , ο χρόνος που θα τον αντικρύσετε δεν είναι μακρυνός , δεν θα ζήσετε και όσο οι παπαγάλοι , όπως θα σας έλεγε ο κύριος Μακ ! Του τα λέτε και τότε ! »
« Βιάζεστε όλοι να πεθάνω κουφάλες , τίποτε ρε δεν θα σας αφήσω , μην περιμένετε ! Πάμε τώρα στον τραγόπαπα , αυτός είναι ο μόνος που κάνει έργο ! Τι καλά που θα ταν να διασκέδαζαν και όλα τα παιδάκια που έχουν μαμά πουτάνα , στριπτιτζού ή κωλομπαρού ! Έστω και προπαραμονή των Χριστουγέννων μόνο ! »

Δικός σας
P.

και όπως λέει και μία φίλη μου « ΚRONIA POLLA »