26 Ιουν 2009

Κωστάκη είσαι λαμόγιο

Καλοκαίρι παλαιότερου έτους .

Πράξη Α΄

Η παρέα ξεκινάει από θερινό μπαρ σε κουλτουροσυνοικία των Αθηνών .
Αντροπαρέα 5-6 άτομα . Μεταξύ αυτών ο φίλος μου ο Νικόλας και ο γνωστός του ο Κωστάκης ( του ‘μεινε από τα μικράτα του ), μέγας τσιγκούνης και κακορίζικος τύπος . Καμακώνουμε μια γυναικοπαρέα απέναντι από 3-4 φοιτητριούλες στα 19 – 20 . Βάνουμε και ποτά . Μόνο ο Κωστάκης δεν κέρασε ποτό καμία και γύρναγε να πουλάει εξυπνάδες και να τη σπάει στους ζευγαρωμένους που κάνανε καμάκι Εν τέλει 1-2 πήρανε τηλέφωνο , αλλά σε κάποια φάση τα πιπίνια απεχώρησαν , ενώ οι άλλοι με μαλώνανε που ήθελα να τους προτείνω να πάμε για κανά φαγάκι , ίσως και ξενοδοχειάκι .
( άσε ρε μαλάκα , που όποια γυναίκα δεις την περνάς για πουτάνα , πουτανιάρη αλλοτριωμένε , διεστραμμένε , έκφυλε κ.λπ. )
Τώρα εμείς είχαμε φτιαχτεί και θέλαμε να κάνουμε και καμιά μπερμπαντιά . Τριβόμασταν με τα μωρά 2 ώρες και μείναμε στην πείνα .
Σε κάποια στιγμή πέφτει στο τραπέζι η ιδέα να επισκεφθούμε ένα στριπομάγαζο. Ο Κωστάκης ρωτάει πόσα θα χαλάσουμε κατ΄ευθείαν , χέσε ρε μαλάκα μην έρχεσαι , έλα ρε μαλάκα ο άλλος , γύφτουλα που χαλάς την παρέα . Εχεις έναν σκασμό λεφτά και πάντα τέτοια κάνεις . Καλά ρε να ρθω αλλά δεν είμαι για πολλά , Εγώ τους λέω άμα έρθει αυτός δεν έρχομαι να μου τη σπάει . Τεσπα , η παρέα δεν διαλύεται και πάμε σε κατάστημα της επιλογής μου !

Πράξη Β΄
Ο Νικόλας , λεβεντόπαιδο , εμφανίσιμος και ωραίος στη συναναστροφή , έχει μπλέξει με ένα ρουμανάκι κοντοπούτανο που ανταποκρίνεται . Ο Κωστάκης με μία έμπειρη κωλομπαρού . Τους κάνουν τους απίστευτους χορούς στο τραπέζι , έχουνε σηκωθεί στον καναπέ και κάνουνε σόου , τέτοια ωραία πράματα . Μαζί τους συμπαρασύρουνε την αγαπούλα μου και τις αγαπούλες άλλων στην παρέα . Γίνεται το έλα να δεις .

Το θέμα είναι ότι ο Σκρούτζης ο Κωστάκης , χαλάει λεφτά για την κυρία , αφού έχει βάλει 2-3 μικρά .(Εν τάξει όχι πολλά , αλλά όταν κάποιος βγάζει μύρια και πάει στο σουβλατζίδικο με το κομπιουτεράκι για να μοιράσει το λογαριασμό , ε , ένα 60άρι είναι τρομακτική σπατάλη )
Οι λοιποί , έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με τις ξεκωλιάρες , που έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν καθ΄όσον έχει παύσει το τρίψιμο και η μουρμούρα και μένουν πίσω σε ποτάκια , αφού όλοι ξεκαβλώσαμε και παρακολουθούμε τον Κωστάκη , πότε θα καταλάβει τί κάνει και θα του έρθει ο εγκεφαλικός !
Σε κάποια στιγμή ο Κωστάκης μου λέει « έχεις 60 € γιατί ο Νικόλας θέλει να κεράσει την κοπέλα κι άλλο ποτό και του τελείωσαν τα λεφτά , και ντρέπεται να σου ζητήσει ? »
Εγώ : « Πως βεβαίως μάλιστα , του λέω » . Σκέφτομαι δε τι μαλάκας ο Νικόλας , 100 χρόνια φίλοι , όλο τις ίδιες μαλακίες κάνει , περήφανος ο σκύλος .
Μετά από 5 – 10 λεπτά , κοιτάω και προς το Νικόλα αυτός κοιτάει εμένα , χαμογελάω και χαμογελάει και αυτός , αλλά με περίεργο χαμόγελο , σαν συγκαταβατικό , σαν αινιγματικό , ρε πούστη λεφτά του δώσαμε μας ειρωνεύεται και από πάνω ! Τεσπα δε γαμιέται έχει πιει λέω .
Σε λίγο παίρνει ο Κωστάκης την έμπειρη πάνε πριβέ . Όλοι η παρέα κάγκελο αφού ο Κωστάκης δεν δίνει ούτε φράγκο για γαμήσι . Μια φορά πήγε στη Σωκράτους , και παρα λίγο να τον φάνε οι μαύρες γιατί τους έλεγε για πίπα με 5 ευρώ .

Ο Κωστάκης , γυρνάει μετά από αρκετή ώρα με το ύφος του ανθρώπου που κέρδισε το τζόκερ , πουκάμισα ανοιχτά κ.λπ. Η δε κυρία στην τουαλέτα , αφού είχε συμβεί το αναμενόμενο και πήγαινε να πετάξει την καπότα .
«Ο φίλος τη γάμησε την ……… στο πριβέ » , μου λέει η αγαπούλα μου με τον ευγενή και καλοκάγαθο τρόπο της » . Ε να μην αφήσει στιγμή να μη ρίξει δηλητήριο . Άγγελος η κοπέλα !
Αποχωρήσαμε συγχαίροντας τον Κωστάκη ! Ξόδεψε αγόγγυστα και έφαγε και μπριζόλα ! Εύγε τσιγκούνη !

Πράξη Γ΄

Την επομένη στο στέκι μας της Πλατειας Σουλήνα κατά το μεσημεράκι . Τρώμε με το Νικόλα .
Έρχεται ο λογαριασμός και κάνει ο Νικόλας την κίνηση να πληρώσει .
Εγώ τσαντίζομαι , διότι φαντάζομαι ότι το κάνει για να με ευχαριστήσει για το χτεσινό , αφού γνωρίζει ότι μετά τόσα χρόνια φιλίας δεν πρόκειται να του ζητήσω ποτέ πίσω 60 € , και μου κάνει λίγο κάτι σαν ανταλλαγή και δεν μου αρέσει . Κάνουμε έναν ελληνικό καυγά για το λογαριασμό , και , εν τέλει , αφού πληρώνουμε μισά - μισά , ο Νικόλας μου την λέει :
« Αφού έχεις λεφτά ρε μαλάκα , γιατί έβαλες χτες τον Κωστάκη να μου ζητήσει 60 € , για να βάλεις το τελευταίο στην δικιά σου , έγινες χειρότερος από τον Κωστάκη . »

Εγώ , μέσα στην έκπληξη , τα νεύρα και την τσαντίλα .
« Εγώ ρε μαλάκα ή εσύ που ήθελες να βάλεις 3ο σπέσιαλ στη γκόμενα ? »
Κάγκελο ο Νικόλας .
Και μετά μπήξαμε τα γέλια .

Τη μπριζόλα του Κωστάκη την πληρώσαμε εγώ και ο Νικόλας !