2 Οκτ 2008

MY FUNERAL




Αντί άλλων η σχετική ανταπόκριση :

Αθήνα , 29 Μαΐου 2053 . ΑΠΕ

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά τον αιφνίδιο θάνατο του διαπρεπούς και εξέχοντος μέλους της Αθηναϊκής Κοινωνίας κ. …… , γνωστού ( …. Ακολουθεί μικρά νεκρολογία , την οποία παραλείπω για λόγους αιδημοσύνης … ) , ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως προ τριών ημερών .

Το παράδοξο της ιστορίας εκκίνησε όταν ο ιατρός ο οποίς εκλήθη να υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου , είδε το πιστοποιητικό γεννήσεως του μακαρίτη και αφού εκράυγασε αυτό είναι αδύνατον , υπεγραψε κατόπιν αφορήτων πιέσεων ,ενώ κατόπιν διεκομίσθη σε παροξυσμό στο Αιγινήτειο , όπου νοσηλεύεται με ήπια μανιοκαταθλιπτικά συμπτώματα , μουρμουρίζοντας ανεξήγητα χωρία από το «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ » .

Η παράδοξη αυτή ιστορία , είχε μόλις αρχίσει .
Τη σωρό του νεκρού παρέλαβε αντί εργολάβου κηδειών ένας ιδιοκτήτης βοθρατζίδικου , ο οποίος απεστόμωσε τους οικείους του τεθνεώτος , κραδαίνοντας ισχυρό συμβολαιογραφικό έγγραφο το οποίο τον διόριζε εκτελεστή της διαθήκης του . Το βοθρατζίδικο , πράσινο με ξεθωριαμένη ζωγραφιά , για την οποία κάποιος υπερήλιξ αυτόπτης μάρτυρας , ορκιζόταν ότι του θύμιζε το δικτάτορα της περιόδου 1967 -1973 , μετέφερε τη σωρό του τεθνεώτος ,με ειδικό ρυμουλκούμενο όχημα , το οποίο προσομοίαζε με καναπέ , επί του οποίου είχε αποτεθεί το φέρετρο , κατασκευασμένο από ξύλινες κάσες σαμπάνιας και πούρων , στον Ιερό Ναό της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας για λαϊκό προσκύνημα .

Ο παράξενος οδηγός λέγεται ότι κάπνιζε ένα τερατώδες τσιγαριλίκι μαροκινής ινδικής κανάβεως και κατανάλωνε ασταμάτητα , εμφανώς συγκινημένος , σάντουιτς με κοτομπίφτεκο με συνοδεία μπύρας . Οι φήμες ότι από το ηχοσύστημα του οχήματός του ακουγόταν ένα ξεχασμένο παλαιό άσμα του Χρήστου Αυγερινού , ελέγχονται ως ανεπιβεβαίωτες .

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν αφού τιμητική φρουρά κατά τη διαάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος ανέλαβε ένα μικτό τμήμα , αποτελούμενο εκάστοτε από δύο εντυπωσιακούς κολοσσούς οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως μπράβοι νυχτερινών κέντρων , και δύο παράξενους τύπους , αγνώστων λοιπών στοιχείων , εκ των οποίον ο ένας μιλούσε συνέχεια για το πολυτελές αυτοκίνητό του , ο άλλος έπινε συνεχώς φραπέ , ο άλλος φορούσε κάθε φορά και άλλο μπλουζάκι , πότε με τον Τσε , πότε με το μαυροκόκκινο αστέρι της , πότε με σύμβολα της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης , ένας άλλος με μαύρο μπλουζάκι που απεικόνιζε έμμετρες ακατανόητες φράσεις και smilies με happy faces , κάποιος με τη μεγάλη στολή Ναυάρχου , ένας υπουργός , κάποιος μυστηριώσης κύριος ο οποίος απειλούσε όποιον του φάει το κοτέτσι του και κάποιο άλλοι οι οποίοι δεν αναγνωρίστηκαν . Λέγεται ότι κάποιος από τους κολοσσούς εμφανώς συγκινημένος ψυθίρισε στον κύριο με την περίεργη μπλούζα , « γερός ο μπαγάσας , και τον είχα παρεξηγήσει τότε που μας καλλιάρντευε ότι πηδάμε τις στριπτητζούδες »

Οι οικείοι του αποθανόντος απεχώρησαν , όταν τους συνελυπήθη , η εκατοστή αλλοδαπή κυρία εμφανώς συντεταραγμένη από το γεγονός . Οι κυρίες αυτές πάσης ηλικίας και φυλής , μαύρες , καυκάσιες , ασιάτισες , βαλκάνιες κλ.π. , από την μετεφηβική έως την τρίτη ηλικία , ισχυρίζονταν ότι ήσαν ανηψιές του μακαρίτη . Όλες τους ήσαν εντυπωσιακές , ακόμη και οι γηραιές , είχαν τα σημάδια του εντυπωσιακού νεανικού κάλους . Όπως ανέφερε ο κύριος με το φραπέ , ο οποίος ανεκοίνωσε ότι ήταν και ο εκπρόσωπος τύπου της … συντονιστικής επιτροπής , οι κυρίες αυτές ανήλθαν τελικά σε τετρακόσιες ενένηντα πέντε , τις οποίες είχε σημειώσει σε ειδικό μπλοκ με κάποιες αινιγματικές ενδείξεις , όπως ( BG 2007 – 2008 , L – 2006 , BO 2008 , Am 2006 , GR 2007 κ.λπ. ) …

Εντύπωση προκάλεσαν το προσωπικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κούβας , του Δουκός του Εδιμβούργου , του προέδρου του Ιραν και του Περιφεριάρχου Καμπανίας , οι οποίοι εξήραν την συμβολή του εκλιπόντος στην ανάπτυξη των περιοχών τους και στην ανέλιξη του βιωτικού επιπέδου των εργατών της βιομηχανίας πούρων , των παραγωγών καμπανίτου , των αγροτών καλλιεργητών βρώμης και των , εργαζομένων στη βιομηχανία αποστάξεως ουίσκι , των αλιέων και εσχρέων καπνιστού σωλομού , όπως και των εμπλεκομένων στην ιχθυοκαλλιέργεια και αλιεία οξυρύγχου , αλλά και των συσκευαστών χαβιαριού . Τέλος προσωπικώς υπέβαλε τα σέβη του ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου , μετά αντιπροσωπίας παραγωγών αυγοτάραχου .

Η εξόδιος ακολουθία στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Γιοσάκης , συμπαραστατούμενος από έναν αινιγματικό ιερωμένο ονόματι παπα- Γηώργη , ήταν σύντομη και συγκινητική .

Δεν εξεφωνήθησαν επικήδειοι , και δεν παρέστησαν υπουργοί , βουλευτές , καλλιτέχνες , μέλη της πνευματικής κοινότητος , και εξέχοντα πρόσωπα , λόγω μιας αιφνιδίου επιδημίας λουμπάγκο η οποία , μετά τα γεγονότα της παρελθούσης νυκτός ενέσκηψε ειφνιδίως εις Αθήνας . Αντιθέτως παρέστη του ΔΣ του Συλλόγου « Ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων ζωντανού θεάματος » , με Ολομέλεια των μελών του σωματείου . Αλγεινή εντύπωση προξένησε η απουσία γνωστού ιδιοκτήτου δύο κέντρων , το ένα εις την Λεωρόφον Σ… και το άλλο εις την ευρεία περιοχή του Πειραιώς , ο οποίος δεν συμμετείχε στο τριήμερο πένθος που κήρυξαν οι συνάδελφοί του , και ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι κατά τις ημέρες αυτές παρείχε στους πελάτες του δωρεάν είσοδο , και κουπόνια δωρεάν χορού και πριβέ .

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε η Πρόεδρος του Σωματείου « Χορευτριών Εξωτικών Χορών της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης » , η οποία δεν κατάφερε να τελειώσει το λογύδριο το οποίο εκφωνούσε σε σπαστά Ελληνικά , αφού η έκδηλη συγκίνηση την περιέφερε σε κατάσταση ολοφυρμού από σπαραξικάρδιες οιμωγές , όταν μάλιστα ανεκοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος γνωστής βιομηχανίας προφυλακτικών είχε προβεί σε μία γενναιοτάτη δωρεά , προς το αρωγή της επιτεύξεως των σκοπών του σωματείου , εις μνήμην του τεθνεώτος .

Κατά την έξοδο της σωρού από τον Ναό τα μέλη του Σωματείου « Χορευτριών Εξωτικών Χορών της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης » σχημάτισαν τιμητική αψίδα υψώνοντας το χέρι που κρατούσε έναν αναπτήρα .

Οι ίδιες κυρίες ντυμένες με πλερέζες συνώδευσαν τον νεκρό , ως τιμητικό άγημα μέχρι το πρώτο νεκροταφείο , πίσω από το τον κιλίβαντα τον οποίο έσυρε και πάλι το βοθρατζήδικο .

Οι μεγαλύτερες από αυτές έφεραν τα τιμητικά σύμβολα της δραστηρίοτητος του εκλιπόντος σε κόκκινα βελούδινα μαξιλάρια , ήτοι μία σαμπάνια , ένα ατσάλινο πουροκόφτη , το πενάκι του , ένα 25αρι κουτί robusto , κ.λπ.

Κατά την ταφή τιμές απέδωσε 12μελές άγημα του « Συλλόγου Εργαζομένων στα νυκτερινά κέντρα μετά θεάματος της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης » εκτελώντας 21 σαμπανιοβολισμούς ( πίστας ) .

Καφές παρετέθη σε γνωστό νυκερινό κέντρο της περιοχής Συγγρού . Ενυπωσιακό το ότι τα σπερνά προσεφέροντο σε μικροσκοπικά γυναικεία εσώρρουχα . Ακολούθως οι τεθλιμμένοι μετέβησαν εις αντίκρυ νυκτερινό κέντρο για ψαρόσουπα , ότε και δημιουργήθηκε επισόδιο , αφού ο DJ του καταστήματος αυτού απαγόρευσε στον Κύριο που μιλούσε συνεχώς σε ένα κινητό τηλέφωνο να εισέλθει στο κατάστημα , επεισόδιο που έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων .

Τέλος συγκινητικό ήταν το πνευματικό μνημόσυνο του μακαρίτη σε πολιτιστικό κέντρο της περιοχής Ιλισσίων , όπου οι οικείοι του τεθενεώτος εδέχθησαν συλλυπητήρια μέχρι πρωΐας . Τον νεκρό αποχαιρέτησε ο άνω κύριος από κιντού τηλεφώνου , συνδεδεμένο με Bluetooth , με το ηχοσύστημα του καταστήματος .

Μέχρι αυτή τη στιγμή ανεξακρίβωτη παραμένει η ταυτότητα του μυστηριώδους προσώπου , του εντυπωσιακού κυρίου με το σατανικό χαμόγελο που ενδεδυμένος μπονζούρ και μπέρτα παρέστη διακριτικά σε όλες τις εκδηλώσεις , εκτός από το αμιγές θρησκευτικό τελετουργικό , ο οποίος φανερά συγκινημένος καθύβριζε καπηλικότατα τους πάντες συνοδευόμενος από έναν εύχαρι γέροντα ο οποίος συστηνόταν ως δόκτωρ Φαόυστ .

Τα σαράντα του εκλιπόντος θα τελεσθούν σε καθίδρυμα της οδού Λαγουμιτζή .

ΒΟΘΡΕ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙΣ
Ρ.